Centrul educational CRESTEM - Magurele

Alaturi de comunitatea locala


Completarea ofertei educationale este absolut necesara prin introducerea unor metode de invatare ce pun accentul pe creativitate si incurajeaza dezvoltarea unei gandirii independente capabila sa identifice solutii inovatoare la probleme actuale si viitoare. Oferirea unei educatii practice si interdisciplinare, promovata de abordarea STEM/STEAM, ajuta la formarea unor oameni capabili sa faca fata provocarilor viitoare.

Implementarea unui abordari practice bazate pe principiile STEM/STEAM are nevoie atat de resurse materiale (ex: dotari cu echipamentele performante si corespunzatoare: calculatoare, videoproiectoare, kituri de robotica, etc.) cat si de resurse umane (cadre didactice dispuse sa invate sa foloseasca si sa integreze tehnologii si metode de invatare noi in orele de clasa).

Foarte multi elevi sunt interesati de tehnologie si ar dori fie implicati in proiecte practice prin care sa invete sa proiecteze, construiasca, programeze si testeze solutii ce au la baza noile tehnologii. Lipsa personalului calificat reprezinta o mare provocarea, ce poate fi acoperita doar partial si izolat de catre parintii implicati si cu suficiente resurse/cunostiinte, respectiv timp liber.


Tinand cont de acestea, Asociatia CRESTEM se alatura Comunitatii „Educatie pentru Stiinta” pentru dezvoltarea activitatilor educationale din Magurele sustinute de catre cercetatori, prin lansarea primului Centrul Educational CRESTEM!

Centrul Educational CRESTEM - Magurele, are ca obiectiv crearea unei comunitati locale pentru educatie, robotica, programare si in general STEM. Aici va fi locul de intalnire dintre elevi, profesori, mentori si specialiști din diverse domenii care vor realiza impreuna un mediul propice crearii si dezvoltarii viitoarei generatii de inventatori.

Prin intermediul centrului, dorim sa incurajam crearea de cluburi/echipe de robotica in scolile din Bucuresti-Ilfov prin oferirea de cursuri de robotica si mentorat echipelor de robotica (elevi + cadre didactice) ce doresc sa faca primii pasi in lumea roboticii educationale prin intermediul programelor educationale FIRST LEGO League si FIRST LEGO League Junior, dar si a altor competitii specifice.


Eveniment de lansare

Ne face placere sa va invitam la debutul activitatilor in Centrul Educational CRESTEM – Magurele pe data de 19 octombrie 2019. Evenimentul va avea loc la INFP incepand cu ora 10:00.

In cadrul evenimentului vom cauta raspunsuri la intrebari precum:

 • Ce este robotica educationala?
 • Cum putem folosi robotii in clasa?
 • Pot face si eu un robot?
 • Oare cum se programeaza un robot?
 • Vreau sa fac un club de robotica! Unde, cum, cu ce?
 • La cine pot apela pentru indrumare?
 • Exista materiale didactice accesibile?
 • Granturi si resurse disponibile!

Audienta evenimentului:

 • Esti cadru didactic pentru clasele I-VII?
 • Ești din București sau Ilfov?
 • Vrei sa afli raspunsul la intrebarile de mai sus?

Daca da, atunci:

Te asteptam pe 19 octombrie 2019 la inaugurarea Centrului educational CRESTEM - Magurele.

UNDE: INFP

CAND: 10:00 - 13:00

Deasemenea, in cadrul evenimentului veti afla informatii despre calendarul de activitati si ateliere al Comunitatii din aceasta toamna din domenii precum fizica, geostiinte, chimie, biologie, inginerie, consiliere si orientare in cariera, alaturi de oportunitatile de a vizita laboratoarele de cercetare sau de interactiona cu metodele si instrumentele didactice educationale dezvoltate in cadrul Comunitatii „Educatie pentru Stiinta”.

Va rugam sa confirmati participarea completand formularul!
Locuri limitate!


Parteneri si sustinatori

Proiect finantat partial prin Fondul Stiintescu Bucuresti, gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti. Parteneri nationali: Romanian-American Foundation si FFCR. Parteneri locali: Transport Service Group, WDP Development RO, Element Development,  euRobotics.